Monday 26 December 2011

Домаћи хлеб са медом


Ово је хлеб који праве Грци и то врло поједностављен. Ако желите да умесите прави грчки божићни колач или Christopsomos погледајте овде

Састојци:
250 г оштрог брашна
250 г обичног брашна
2-3 дл млаке воде
комад квасца
2 кашике шећера 
2 кашике уља
1 кашика меда
мало соли

Припрема:
1. Сјединити све састојке осим уља и умесити глатко и меко тесто.
2. Додати уље и све поново умесити.
3. Оставити на топлом месту да нарасте, око сат времена.
4. Обликовати као хлеб или погачу, ставити у подмазан плех и оставити још двадесет минута да поново нарасте.
5. Загрејати рерну.
6. Пећи хлеб на 180 степени око 40 минута.


No comments:

Post a Comment