Monday 26 December 2011

Најџелин колач од агрума



Састојци:
6 мандарина (око 375г) или 4 клементине
6 јаја
225 г шећера
250 г млевених бадема
1 прашак за пециво
По жељи, шећер у праху за посипање или за глазуру

Припрема:
1. Ставити мандарине у шерпу са хладном водом, загрејати до кључања, а онда смањити температуру и кувати два сата.
2. Оцедити их, оставити да се охладе, а онда сваку пресећи на пола и очистити од семенки.
3. Самлети мандарине са кором у блендеру.
4. Загрејати рерну на 200 степени. Подмазати уљем и брашном плех (од 21 цм) или прекрити га папиром за печење.
5. Умутити јаја, додати шећер, бадем и прашак за пециво. Добро измешати уз додавање изблендираних мандарина.
6. Сипати у подмазан плех и пећи у загрејаној рерни око 40 минута (проверавајте већ после пола сата да ли је печен). После 20 минута печења проверити да ли треба колач прекрити папиром да не изгори.
7. Кад је колач печен извадити из рерне и оставити да се охлади. Посути шећером у праху.
8. Што дуже стоји колаш је бољи, зато га, ако можете, не поједите целог првог дана.
9. Овај колач се може направити од једнаких количина поморанџи и лимуна, тако ради Најџела, али тада треба ставити 250 г шећера.







No comments:

Post a Comment