Monday 26 December 2011

Похована пилетина


Утањила сам са рецептима без млека. Јао, јао, мама, ниси добра.
На брзину, подсећање на врло једноставан рецепт за ручак или вечеру.

Састојци:
Пилећа прса без костију
Јаја
Брашно
Презле
Кукурузне пахуљице
(Количина ових додатака зависи од количине меса)
Со
Уље

Припрема:
1. Излупајте добро пилетину
2. Припремите 3 плитке посуде са састојцима за умакање: брашно, улупајте јаја, презле и искрцкане пахуљице.
3. Уваљајте комаде (штапиће, коцкице) пилетине најпре у брашно, па у јаја, па у презле или пахуљице.
4. Пржите у врелом уљу по 3-4 минута са обе стране.
5. Служити вруће.




No comments:

Post a Comment