Monday 26 December 2011

Укусна јунетина


 
Састојци:
1кг јунетине
1 дл маслиновог уља
1 дл црног вина
10 чена белог лука
Мало цимета и кашичица шећера, по жељи
3 кашике лимуновог сока
2 зрела парадајза (може и из конзерве)
5 кашика млевених ораха
Со, бибер

Припрема:
1. Кратко прокувати у води неочишћен бели лук, оцедити, ољуштити и пресећи на половине.
2. У шерпу сипати уље, додати месо, вино, цеђени лимун, бели лук, ситно исецкан парадајз, со, бибер и залити водом.
3. На средњој температури динстати минимун 1 сат.
4. Пред крај кувања додати млевене орахе и још мало прокувати.
5. У ово јело можете додати и цимет и кашичицу шећера.
6. Сервирати уз макароне, пиринач, кувани кромпир, пире и салату.

No comments:

Post a Comment