Monday 5 December 2011

Тулумбе


Мој син обожава једноставне колаче. Ево рецепта за тулумбе без млека. Више волим ове који се пеку, здравије је.

Тулумбе

Састојци

За тесто:
1,5 л воде
1 кашика шећера
0,5 кашичице соли
1 дл уља
300 г брашна
1 прашак за пециво
4 јаја

За сируп:
500г шећера
1 л воде

Припрема:
1. Измешати воду, шећер, со и уље и загрејати на рингли док не проври.
2. Брашно измешати са прашком за пециво и додати претходној смеси. Добо измешати и оставити да се охлади.
3. Кад је потпуно охлађено додавати једно по једно четири јајета и све добро сјединити.
4. На плех премезан уљем или обложен папиром за печење истискивати тулумбе уз помоћ шприца.
5. Пећи у загрејаној рерни на 180 степени око пола сата.
6. За то време припремите сируп. Шећер и воду загрејати до кључања и тиме прелити печене тулумбе. Пре служења треба их оставити да одстоје и да добро упију сируп. Зато је најбоље спремати их дан раније.

No comments:

Post a Comment