Monday 26 December 2011

Мусака са пиринчем

Моје дете је почело да једе месо само ако је самлевено, па се сналазим на разне начине кувајући јела са млевеним месом. Увек ставим јунетину, телетину или јагнетину, прасетину избегавам, што значи да месо купујем код провереног месара, одаберем најлепши комад и чекам да ми самеље. Унапред самлевено месо избегавам. За данашњи ручак предлажем једноставан рецепт са месом и пиринчем. Укључите рерну.

Састојци:
400г млевеног меса
2 главице црног лука
100г пиринча
3 јаја
0,75 л сојиног млека
мало алеве паприке
со и бибер
уље

Припрема:
1. На уљу пропржити ситно исецкан лук, додати месо и пропржити (док течност не испари).
2. Додати опран пиринач, алеву паприку, со и бибер, све добро измешати.
3. Склонити са рингле да се мало прохлади.
4. Рерну загрејати на 220 степени.
5. Умутити јаја и млеко и прелити преко меса.
6. Сипати у ватросталну посуду и пећи.

No comments:

Post a Comment