Thursday 9 February 2012

Кремпита

 Састојци:

За кору:
6 жуманаца
6 кашика шећера
6 кашика уља
6 кашика вруће воде
6 кашика брашна
пола кесице прашка за пециво

За фил:
4 кесице пудинга од ваниле
0,8л воде
12 кашика шећера
6 кашичица ванилин шећера

6 беланаца

Шећер у праху за посипање

Припрема:
1. Умутити жуманца са шећером, додати уље, врућу воду, брашно и прашак за пециво.
2 Смесу излити у плех и пећи у загрејаној рерни на 200 степени око 15 минута.
3. Кад је кора печена, оставити је да се охлади па је пресећи на пола да би се добиле две коре.
4. Пудинг од ваниле размутити у 0,2, л воде, додати 12 кашика шећера и 2 кашичице ванилин шећера.
5. Преосталу воду загрејати до кључања и додати размућени пудинг. Кувати док се не згусне, па оставити да се охлади.
6. Добро умутити беланца и додати 4 кашичице ванилин шећера.
7. У охлађен пудинг полако кашиком додавати умућен шне од беланаца и мешати. Добро сјединити.
8. На једну кору ставити фил, прекрити другом кором и посути шећером у праху.

No comments:

Post a Comment