Месецима нисам
објавила ниједан рецепт и зато ево једног (тј. два) који у последње време много
користим.
Замена за млеко
и сир од бадема
Састојци
Шоља сирових бадема
3 шоље воде
Мед
За припрему
потребни:
Газа
Блендер
Припрема млека:
1. а) Бадем потопите у води 24 сата па ољуштите опну.
1. б) Ако немате толико времена и не опирете се
термичкој обради намирница, бланширајте бадем. Сипајте га у кључалу воду и
пребаците у посуду са леденом водом, а онда ољуштите опну.
2. Звекните ољуштени бадем и 2-3 шоље воде у блендер.
3. Кроз газу процедите, али не баш до краја, нека пулпа
која остане у гази не буде много сува.
4. Тако добијени напитак засладите медом и уживајте.
Пије се одмах, боље немојте правити веће количине и остављати у фрижидеру за
сутра, није лепо као свеже.
Замена за сир
Састојци:
1. Пулпа бадема.
2. Пола цеђеног лимуна.
3. Маслиново уље.
4. Со.
5. Зачинске биљке по жељи.
Припрема
1. У пулпу бадема која вам је остала од спремања
бадемовог млека додајте мало соли, лимунов сок и маслиново уље, измешајте
виљушком. Може стајати у фрижидеру два дана.
Hi babe, new giveaway on my blog! You can win a 30$ coupon to spend on Chicnova! Wanna join?
ReplyDeletehttp://namelessfashionblog.blogspot.it/2013/06/chicnova-giveaway.html