Thursday, 13 June 2013

Temporarily closed/ Прође и прва четвртина живота



Уместо чоколадне торте за мој 34. рођендан данас сам умутила чоколадни мус, а за вечеру сам мужа и сина обрадовала најбољим хлебом на свету са блога Happy chez moi
Свећица није било ни на мусу ни на хлебу, не могу да стану.


Mousse au chocolat
(убица без млека)

Састојци
500 ml павлаке за кување од соје Joya Finesse  
200g црне чоколаде (може и 150g црне и 50g млечне за оне који могу млеко)
3 жуманцета
3 беланцета
1 кашика шећера
3 кашике шећера у праху

Припрема
1. Загрејати павлаку и додати изломљену чоколаду да се истопи.
2. Додати 3 жуманцета и кувати пар минута.
3. Добро умутити 3 беланцета, додавати кашику по кашику шећера, обичног и у праху.
4. У врућу чоколаду лагано умешати умућена беланца.
5. Сипати мус у неколико посудица, чаша и сл. у којима ће се сервирати. Кад се охлади до собне температуре мус ставити у фрижидер. 

 


No comments:

Post a Comment