Sunday 30 June 2013

Брзи рецепт за летњу вечеру



Хрскава пилетина с кокосом


Састојци:



Пилеће бело месо исечено на штапиће

2 јаја

½ шоље брашна

1 шоља кокосовог брашна

1 шоља презли

1 кашичица белог лука у праху

1 кашичица црвеног лука у праху

Со, бибер, кари (и остало по жељи)
(Ја сам уместо наведених зачина ставила грчку мешавину за пилеће месо и  само додала со и бибер.)
Уље



Припрема:

1. Рерну загрејте на 200 степени.

2. Измешајте кокосово брашно са презлама и свим зачинима.

3. Исецкано пилеће месо уваљајте прво у брашно, па у јаје и на крају у мешавину кокоса и зачина.

4. Тако припремљене штапиће ређајте у плех за печење обложен алуминијумском фолијом коју сте претходно премазали уљем. У танком млазу прелијте штапиће уљем да се не залепе за фолију.

5. Пеците у загрејаној рерни око 20 минута.

6. Служити уз омиљени умак и салату од свежег поврћа.




No comments:

Post a Comment