Хрскава пилетина с кокосом
Састојци:
Пилеће бело месо исечено на штапиће
2 јаја
½ шоље брашна
1 шоља кокосовог брашна
1 шоља презли
1 кашичица белог лука у праху
1 кашичица црвеног лука у праху
Со, бибер, кари (и остало по жељи)
(Ја сам уместо наведених зачина ставила грчку мешавину за пилеће месо и само додала со и бибер.)
Уље
(Ја сам уместо наведених зачина ставила грчку мешавину за пилеће месо и само додала со и бибер.)
Уље
Припрема:
1. Рерну загрејте на 200 степени.
2. Измешајте кокосово брашно са
презлама и свим зачинима.
3. Исецкано пилеће месо уваљајте прво у
брашно, па у јаје и на крају у мешавину кокоса и зачина.
4. Тако припремљене штапиће ређајте у
плех за печење обложен алуминијумском фолијом коју сте претходно премазали уљем. У танком млазу прелијте штапиће уљем да се не залепе за фолију.
5. Пеците у загрејаној рерни око 20
минута.
6. Служити уз омиљени умак и салату од
свежег поврћа.
No comments:
Post a Comment