Данас ћу за вечеру опет спремати хлеб са две врсте брашна без мешења па
није згорег да објавим рецепт.
И да, слажем се с Дором, од које сам
преузела овај рецепт, да је мешење хлеба одлична терапија.
Састојци:
225г оштрог белог брашна
225г оштрог интегралног брашна
1 кашичица соли
Квасац
1 кашика меда
300мл топле воде
Уље и брашно за подмазивање
Припрема:
1. У топлу воду ставите квасац да
надође.
2. Плех за печење премажите уљем и
поспите брашном.
3. Помешајте две врсте брашна, додајте
со и квасац и промешајте. Додајте кашику меда.
4. Лагано умесите тесто и направите од
њега лопту. Ставите на средину плеха за печење.
5. Провидну фолију премажите уљем и њоме
покријте тесто које сте ставили у плех.
6. Оставите тесто да нарасте бар сат
времена на топлом месту.
7. Рерну загрејте на 200 степени.
8. Кад је тесто надошло, склоните
фолију, избоцкајте га виљушком на неколико места и ставите да се пече (бар пола
сата).
9. Као и код сваког хлеба или погаче,
кад извадите хлеб из рерне, умотајте га у две крпе и стољњак да се не осуши или
не упије водену пару. Оставите тако бар 15-30 минута па тек онда послужите.
Njami!!!!
ReplyDelete