Friday, 28 June 2013

Опет хлеб



Данас ћу за вечеру опет спремати хлеб са две врсте брашна без мешења па није згорег да објавим рецепт.

И да, слажем се с Дором, од које сам преузела овај рецепт, да је мешење хлеба одлична терапија.



Састојци:



225г оштрог белог брашна

225г оштрог интегралног брашна

1 кашичица соли

Квасац

1 кашика меда

300мл топле воде

Уље и брашно за подмазивање



Припрема:

1. У топлу воду ставите квасац да надође.

2. Плех за печење премажите уљем и поспите брашном.

3. Помешајте две врсте брашна, додајте со и квасац и промешајте. Додајте кашику меда.

4. Лагано умесите тесто и направите од њега лопту. Ставите на средину плеха за печење.

5. Провидну фолију премажите уљем и њоме покријте тесто које сте ставили у плех.

6. Оставите тесто да нарасте бар сат времена на топлом месту.

7. Рерну загрејте на 200 степени.

8. Кад је тесто надошло, склоните фолију, избоцкајте га виљушком на неколико места и ставите да се пече (бар пола сата).

9. Као и код сваког хлеба или погаче, кад извадите хлеб из рерне, умотајте га у две крпе и стољњак да се не осуши или не упије водену пару. Оставите тако бар 15-30 минута па тек онда послужите.




1 comment: