Tuesday 18 December 2012

Руке у тесту


Не прође ни пет дана а да нешто не умесим. Јуче сам пробала овај рецепт за кифле које се одлично држе и сутрадан.

Кифле

Састојци:
1 кг брашна за кисела теста тип 500
0,5 л млаке воде
20 г квасца
100 г маргарина
1 кашика сирћета
2 кашичице соли
2 кашичице шећера
По жељи:
Ратлук или џем за филовање
1 јаје за премазивање
Со за посипање

Припрема:
1. У 0,2 л топле воде ставити квасац, кашичицу соли и кашичицу брашна да надође поред извора топлоте.
2. У вангли измешати брашно, маргарин, по кашичицу соли и шећера.
3. Квасац сипати у брашно и додати 0,3л топле воде у којој је претходно додата кашика сирћета.
4. Све добро сјединити, додати воде да буде житко тесто и оставити сат времена поред пећи да надође.
5. Премесити варјачом и оставити још пола сата да надође.
6. На брашном посутој радној површини измесити тесто. Издвајати лоптице од којих ће се правити кифле.
7. Сваку лоптицу теста развући оклагијом у овални облик и сролати кифлу.
8. Ако желите слатке кифле, филујте их џемом или комадима ратлука.
9. За слане кифле, само четком премажите водом и посолите сваку кифлу.
10. Укључите рерну на 250 степени, док се она угреје, кифле ће још једном фино нарасти.
11. Пеците у добро загрејаној рерни 20 минута.

2 comments:

  1. Hey! You have a very beautiful blog with great pictures!
    Would you like to follow eachother?

    XOXO

    ReplyDelete
  2. Sure, Xamy. i'm following you now :-)

    ReplyDelete