Wednesday, 5 December 2012

Brokoli




Решила сам да се не обазирем на речи мог сина када каже да му се не свиђа неко поврће те ћу на све начине изварирати припрему док му се не свиди. Па да видимо ко ће дуже да издржи. Шалим се наравно, од таквог приступа нема вајде. Али ево једног финог и једноставног рецепта за припрему броколија.

Запечени броколи

Састојци:
1 главица броколија
3 кромпира
1 шаргарепа
1-2 крањске кобасице
2 јајета
Павлака за кување од соје Joya finesse culinaire
Мало сојиног млека

Припрема:
1. Кромпир исецкати на коцкице и поређати у уљем подмазану ватросталну посуду у којој ће се пећи.
2. У чинији измешати исецкану шаргарепу, на цветиће исцепкан броколи, на коцкице исецкану кобасицу, лагано промешати и додати преко кромпира.
3. Умутити јаја, Joya крем за кување и мало сојиног млека, посолити и додати зачинско биље које волите. Прелијте поврће.
4. Покрити фолијом и пећи 1 сат у рерни на 200 степени.

No comments:

Post a Comment