Решила сам да се не обазирем на речи мог сина када каже да му се не
свиђа неко поврће те ћу на све начине изварирати припрему док му се не свиди. Па
да видимо ко ће дуже да издржи. Шалим се наравно, од таквог приступа нема
вајде. Али ево једног финог и једноставног рецепта за припрему броколија.
Запечени
броколи
Састојци:
1 главица броколија
3 кромпира
1 шаргарепа
1-2 крањске кобасице
2 јајета
Павлака за кување од соје Joya finesse culinaire
Мало сојиног млека
Припрема:
1. Кромпир исецкати на коцкице и поређати у уљем
подмазану ватросталну посуду у којој ће се пећи.
2. У чинији измешати исецкану шаргарепу, на цветиће
исцепкан броколи, на коцкице исецкану кобасицу, лагано промешати и додати преко
кромпира.
3. Умутити јаја, Joya крем за кување и мало сојиног млека,
посолити и додати зачинско биље које волите. Прелијте поврће.
4. Покрити фолијом и пећи 1 сат у рерни на 200
степени.
No comments:
Post a Comment