Sastojci: |
200 g | tunjevine iz konzerve |
250 g | mladog graška |
250 g | kukuruza šećerca (ja sam koristila kukuruz iz konzerve) |
2 | jajeta |
2 | veće šargarepe |
2 | krompira |
2-3 | kisela krastavca |
5-6 | zelenih maslina |
5 supenih kašika | majoneza |
1 vezica | peršunovog lista |
so, biber | |
2-3 kašike | vode iz tegle sa kiselim krastavcima |
Priprema:
1 Skuvati grašak, šargarepu, očišćen krompir i jaja.
2 U činiju izmešati kukuruz, tunjevinu, sitno iseckane kisele krastavce i iseckane masline, pa dodati skuvan grašak, šargarepu, jaja i krompir iseckano na sitne kockice.
3 Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati vezicu sitno iseckanog peršunovog lista, 2-3 kašike vode iz tegle sa kiselim krastavcima i majonez.
4 Varjačom izmešati i ostaviti u frižideru da se ohladi.
No comments:
Post a Comment