Шкарпина из рерне
Састојци :
1 kg шкарпине
1 лимун
1 dl маслиновог уља
2 dl белог вина
1 kg кромпира
5 dl воде
бели лук
со, вегета
ловоров лист
рузмарин
Припрема:
1. Очишћену робу накапати лимуновим соком и оставити да одстоји пола сата у фрижидеру.
2. За то време укључити рерну да се загреје на 220°C, ољуштити кромпир и исећи на крупне комаде.
3. Извадити рибу из фрижидера и посолити.
4. У ватросталну посуду ставити мало уља, кромпир и рибу и ставити у рерну.
5. Док се риба пече, направити умак. У мању шерпу ставити мало уља, вино, воду, бели лук, бибер, ловоров лист, рузмарин и вегету, па све мало прокувати.
6. Када риба и кромпир буду напола печени прелити их овим умаком и вратити да се допеку.
No comments:
Post a Comment