Tuesday 29 May 2012

Чорбица


Чорба од карфиола

Састојци:

1 кг карфиола
Мало уља
1 већа главица црног лука
1 шаргарепа
1 мањи корен целера
2 кашике брашна
1 кашика јабуковог сирћета
Першунов лист, босиљак, со, бибер, ловоров лист

Припрема:
1. На уљу пропржити лук и додати опран и насецкан карфиол.
2. Додати на колутове насецкану шаргарепу и целер.
3. Када се све продинста додати 2 кашике брашна и налити са 2л воде.
4. Додати мало бибера у зрну, лист ловора и со и кувати. У току кувања доливати воду по потреби.
5. Кад је чорба скувана, сипати кашику сирћета, измаћи са ватре и додати мало сецканог першуна или сушеног босиљка.

No comments:

Post a Comment