Чорба од
карфиола
Састојци:
1 кг карфиола
Мало уља
1 већа главица црног лука
1 шаргарепа
1 мањи корен целера
2 кашике брашна
1 кашика јабуковог сирћета
Першунов лист, босиљак, со, бибер, ловоров лист
Припрема:
1. На уљу пропржити лук и додати опран и насецкан
карфиол.
2. Додати на колутове насецкану шаргарепу и целер.
3. Када се све продинста додати 2 кашике брашна и
налити са 2л воде.
4. Додати мало бибера у зрну, лист ловора и со и
кувати. У току кувања доливати воду по потреби.
5. Кад је чорба скувана,
сипати кашику сирћета, измаћи са ватре и додати мало сецканог першуна или
сушеног босиљка.
No comments:
Post a Comment