Thursday 3 May 2012

Прсте да полижеш

Ево једног једноставног и веома укусног колача. Нећете ни трепнути а ваши ће већ све смазати и тражити још.


Чоколадни колач без млека

Састојци:

За две коре:
10 јаја
250 г шећера
200 г млевених ораха
3 штангле чоколаде

За фил:
4 јајета
250 г шећера
150 г чоколаде за кување
250 г маргарина

Припрема:
1. Одвојити беланца од жуманаца. Умутити миксером беланца па додати 50 г шећера.
2. У другој посуди умутити жуманца и 200 г шећера.
3. У жуманца додати шам од беланаца, затим млевене орахе и рендану чоколаду. Полако промешати варјачом и добро сјединити.
4. Од ове смесе испећи две коре у округлом плеху. Плех подмажите уљем и брашном – ја сам ставила папир за печење и кора се залепила на неким местима. Коре пећи 30 минута на 180 степени. Коре оставити да се охладе пре филовања.
5. За припрему фила, на пари скувати 4 јајета и 250 г шећера.
6. Кад се шећер отопи, додати 150 г чоколаде и 250 г маргарина. Све добро умутити да се састојци сједине.
7. Охлађене коре нафиловати и оставити колач неколико сати да би коре упиле фил. Украсити шамом од беланаца, украсним бомбоницама или фондан масом.

No comments:

Post a Comment