Ево једног једноставног и веома укусног колача. Нећете ни трепнути а ваши ће већ све смазати и тражити још.
Чоколадни колач без млека
Састојци:
За две коре:
10 јаја
250 г шећера
200 г млевених
ораха
3 штангле
чоколаде
За фил:
4 јајета
250 г шећера
150 г чоколаде
за кување
250 г маргарина
Припрема:
1. Одвојити
беланца од жуманаца. Умутити миксером беланца па додати 50 г шећера.
2. У другој
посуди умутити жуманца и 200 г шећера.
3. У жуманца
додати шам од беланаца, затим млевене орахе и рендану чоколаду. Полако
промешати варјачом и добро сјединити.
4. Од ове смесе
испећи две коре у округлом плеху. Плех подмажите уљем и брашном – ја сам
ставила папир за печење и кора се залепила на неким местима. Коре пећи 30
минута на 180 степени. Коре оставити да се охладе пре филовања.
5. За припрему
фила, на пари скувати 4 јајета и 250 г шећера.
6. Кад се шећер
отопи, додати 150 г чоколаде и 250 г маргарина. Све добро умутити да се
састојци сједине.
7. Охлађене коре
нафиловати и оставити колач неколико сати да би коре упиле фил. Украсити шамом
од беланаца, украсним бомбоницама или фондан масом.
No comments:
Post a Comment