Tuesday 8 November 2011

Piletina s pirinčem

Kada u ishrani nema mleka i mlečnih proizvoda, meso je često na trpezi. Pored raznoraznih jela od mlevene junetine, moj sin voli i piletinu. Evo jednog finog recepta sa pilećim belim mesom.

Sastojci:

230 gpilećeg filea
160 gpirinča
1šargarepa 
1glavica crnog luka
120 giseckanog paradajza
6 kašikaulja

so

mlevena paprika

biber

peršun
1 lvrele vode

Priprema:

1. U većem dubljem tiganju zagrejati ulje, propržiti sitno iseckan luk i šargarepu.
2. Dodati piletinu, začiniti po ukusu i pržiti 2-3 minuta.
3. Sjediiti isečeni paradajz, pirinač, dobro opet izmešati, opet začiniti po potrebi solju i mlevenom paprikom, naliti po potrebi vodu i pustiti da se kuva na strednjoj temperaturi.
4. Povremeno promešati i dolivati vodu.

No comments:

Post a Comment