Kada u ishrani nema mleka i mlečnih proizvoda, meso je često na trpezi. Pored raznoraznih jela od mlevene junetine, moj sin voli i piletinu. Evo jednog finog recepta sa pilećim belim mesom.
Sastojci:
Priprema:
Sastojci:
230 g | pilećeg filea |
160 g | pirinča |
1 | šargarepa |
1 | glavica crnog luka |
120 g | iseckanog paradajza |
6 kašika | ulja |
so | |
mlevena paprika | |
biber | |
peršun | |
1 l | vrele vode |
Priprema:
1. U većem dubljem tiganju zagrejati ulje, propržiti sitno iseckan luk i šargarepu.
2. Dodati piletinu, začiniti po ukusu i pržiti 2-3 minuta.
3. Sjediiti isečeni paradajz, pirinač, dobro opet izmešati, opet začiniti po potrebi solju i mlevenom paprikom, naliti po potrebi vodu i pustiti da se kuva na strednjoj temperaturi.
4. Povremeno promešati i dolivati vodu.
No comments:
Post a Comment