Friday 30 March 2012

Посна трпеза

Пуњене тиквице

Састојци:
10 тиквица
2 дл уља
4 главице црног лука
2 шаргарепе
10 кашика пиринча
50г љуспица соје
бибер, алева паприка
першунов лист
сок од парадајза
1 кашика брашна
со, зачин Ц

Припрема:
1. Пиринач обарити. Соју прелити врелом водом . Тиквице ољуштити и издубити за пуњење. Извађене комадиће тиквица сачувати.
2. Пропржити лук на уљу, додати алеву паприку, бибер, обарени пиринач, љуспице соје, рендану шаргарепу, со и зачин Ц.
3. Напунити тиквице овим надевом и затворити их преосталим комадићима тиквица.
4. У шерпи у којој ће се кувати тиквице, на мало уља пропржити кашику брашна, додати мало алеве паприке, налити водом и соком од парадајза.
5. Додати тиквице и кувати на тихој ватри.

No comments:

Post a Comment