Још један од мојих омиљених рецепата за дане поста.
Бели пасуљ
Састојци :
0,5 кг белог пасуља
200г црног лука
1 шаргарепа
1 сува паприка
2 кашике брашна
алева паприка
со
Припрема:
1. Претходне вечери потопити пасуљ у води да преноћи.
2. Оцедити пасуљ, налити другом водом и ставити да проври.
3. Поново оцедити и прелити водом, додати сецкани лук, шаргарепу, суву паприку и кувати док се пасуљ добро не раскува.
4. Размутити брашно у мало воде, додати мало алеве паприке, умешати у пасуљ док ври, додати соли по укусу и склонити са ватре.
Бели пасуљ
Састојци :
0,5 кг белог пасуља
200г црног лука
1 шаргарепа
1 сува паприка
2 кашике брашна
алева паприка
со
Припрема:
1. Претходне вечери потопити пасуљ у води да преноћи.
2. Оцедити пасуљ, налити другом водом и ставити да проври.
3. Поново оцедити и прелити водом, додати сецкани лук, шаргарепу, суву паприку и кувати док се пасуљ добро не раскува.
4. Размутити брашно у мало воде, додати мало алеве паприке, умешати у пасуљ док ври, додати соли по укусу и склонити са ватре.
No comments:
Post a Comment