Monday 8 December 2014

Припрема за школу

Почела сам да радим графомоторичке вежбе са сином од његове 3 године. 
После дугог и упорног вежбања научио је ћирилицу са мном, а латиницу је сам савладао и то веома брзо уз некакав дечији компјутер.  Пошто је усвојио један кôд овај други латинични је ишао веома лако. 
За три године попунио је више вежбанки са различитом тематиком, од оних у вези са познавањем света и природе до математичких. Помислила сам да није лоше да овде представим неке од најбољих и тако можда помогнем мајкама да се лакше снађу у мору вежбанки за предшколски узраст. 

У току је рад са Азбучицом др Емила Каменова која је намењена учењу штампаних ћириличних великих и малих слова. Мислила сам да ће бити тешка за моје дете, али је, као и све вежбанке овог аутора, веома лепо осмишљена и пуна занимљивих задатака те малиша ради са уживањем и не морам да га терам већ сам узима сваки дан у исто време и ради. Вежбанка има 56 страна, у црно-белој техници је штампана, а на детету је да обоји многобројне сличице. Поред једноставних вежби за описмењавање, садржи и вежбе дељења речи на слогове (што се показало као сјајна породична забава), укрштенице, ребусе, вежбе писања у којима се деца упознају са изрекама и загонеткама, и вежбе читања. 
Ево пар сличица као илустрација, а овде је и линк до издавача. Саветујем да пре Азбучице дете савлада неку једноставнију вежбанку као што је Предшколска свеска коју је такође саставио Е. Каменов. 




No comments:

Post a Comment