Tuesday 9 October 2012

Једноставна посластица без млека



Јесте ли јели суџук? Знате онај дрхтави колач из посластичарнице „Код Ћире“? Знате покојног Ћиру Македонца, правио је најбоље баклаве и кремпите, а тек сладолед! То није био сладолед него песма! А тек оне његове погачице ујутру и домаћи јогурт, животе! Ниси хтео да кренеш на екскурзију или излет док ти мајка не запакује Ћирине погачице. То су била времена.
Овај пост је омаж деда Ћирилу, и мом детињству. 



Суџук

Састојци:
1 л воде
32 кашике шећера
12 кашика густина
Арома малине или јагоде

Припрема:
1. Вода са шећером се кува док не проври.
2. Густин се размути у мало воде, разбију се грудвице, дода се у врелу воду, меша се и кува док се не згусне.
3. У мањи дубљи плех, пекач и сл. сипа се половина смесе.
4. Друга половина се обоји са десетак капи ароме, сипа преко прве половине, остави да се охлади, па онда у фрижидер.

No comments:

Post a Comment