Јесте ли јели суџук? Знате онај дрхтави колач из
посластичарнице „Код Ћире“? Знате покојног Ћиру Македонца, правио је најбоље
баклаве и кремпите, а тек сладолед! То није био сладолед него песма! А тек оне
његове погачице ујутру и домаћи јогурт, животе! Ниси хтео да кренеш на
екскурзију или излет док ти мајка не запакује Ћирине погачице. То су била
времена.
Суџук
Састојци:
1 л воде
32 кашике шећера
12 кашика густина
Арома малине или јагоде
Припрема:
1. Вода са шећером се кува док не проври.
2. Густин се размути у мало воде, разбију се
грудвице, дода се у врелу воду, меша се и кува док се не згусне.
3. У мањи дубљи плех, пекач и сл. сипа се половина
смесе.
4. Друга половина се обоји са десетак капи ароме, сипа преко
прве половине, остави да се охлади, па онда у фрижидер.
No comments:
Post a Comment