Monday, 23 April 2012

Kako lakše praviti fotke sa decom

Nalepše fotografije su one koje su napravljene na dnevnom svetlu. Zato ako je lepo vreme, najbolje bi bilo da odete u prirodu ili negde gde se dete oseća najprijatnije i gde uživaju da budu, bilo da je to park, zoo vrt ili dvorište, sasvim je nevažno.
Uhvatite momente kada se mališani zasmeju ili recimo kada se trude da pređu neku prepreku. Pokušajte da zabeležite što više spontanih momenata gde dete može da iskaže svoj karakter. Slikajte dete tokom igre, kada crta ili se igra sa igračkama.
Digitalni aparati imaju jednu veoma korisnu opciju, a to je što možete odmah da vidite da li je slika lepa ili ne, da li je neko zažmurio. Napravite što više fotografija, a kada ih prebacite u kompjuter odaberite najlepše koje želite da izradite.
Nemojte stalno da fotografišete samo dete. Fotografišite se porodično, zaigrajte se sa detom, zagrlite ga, pevajte , igrajte. Zabeležite neke karakteristične momente i porodične rituale, kojih ćete rado želeti da se prisetite.
Zašto moraju baš sve fotografije da izgledaju „namešteno“ i savršeno? Decu uglavnom nervira da stalno poziraju, zato fotografišite dete i kada pravi različite grimase kroz različite emocije. Iznenadićete se koliko će te fotografije biti zanimljive i lepe.
Najbolje bi bilo da deci obučete garderobu u kojoj se osećaju opušteno i prijatno ili im dajte gardeobu da se presvlače pa ih fotkajte u različitim kombinacijama.
Naravno ukoliko su deca starija i ne smeta im da se presvlače.

Fotografije beleže jedinstvene momente koje, kada deca odrastu, prolaze i ako se ne beleže zaborave se. Stoga se potrudite da zabeležite neke karakteristične momente za određen uzrast.

bebac izvor


No comments:

Post a Comment