Monday 31 October 2011

Савршени колачи без "кравињег" млека


Пре неки дан сам открила рецепт и већ двапут сам правила ове дивне колаче. Сви их обожавају и брзо их смажу. Спремаћу их мом сину за рођендан.

Руске капе (са сојиним млеком)
извор


Састојци

За једну кору:
200г брашна
10 кашика шећера
1 прашак за пециво
2 дл киселе воде
2 доообре кашике какао праха

За фил:
0,5 л сојиног млека
2 ванилин шећера
150г шећера
3 кашике густина
3 кашике брашна
250г маргарина

За глазуру:
100г црне чоколаде
3 кашике уља

100г кокосовог брашна за ваљање

Припрема

1. Сјединити састојке за кору. У плех (37 х 25 цм) ставити папир за печење и испећи кору у претходно загрејаној рерни на 200° 15 минута.
2. Поновити исто и за другу кору.
3. Кад се коре охладе, чашом или модлом извадити 48 кружића.
4. За фил скувати 0,4 л сојиног млека са шећером и ванилин шећером.
5. Преосталих 0,1л млека помешати са густином и брашном и сипати у врело млеко уз стално мешање. Кад се скува оставити да се охлади.
6. Отопити и умутити маргарин и умештати га у охлађени фил.
7. На један кружић ставити пуну кашичицу фила, поклопити другим кружићем, са стране премазати филом и уваљати у кокос.
8. Направити глазуру од чоколаде и сипати по једну кашичицу на сваки колач.
9. Оставите колаче да се охладе. 








































No comments:

Post a Comment