Sunday, 23 February 2014

Више не кувамо без млека. Интолеранција на казеин нестала. Тек тако.



Бунар кифле

Састојци
0,5л млека
1 кг брашна
3 жуманца
5 кашичица шећера
1 кашичица соли
0,2 л киселе павлаке
200г масти
1 паковање свежег квасца
(или1 кесица сувог)

За посипање:
Шећер
Ванилин шећер

Припрема:
1. У топло млеко ставити квасац да надође.
2. У квасац додато брашно, жуманца, со, павлаку, маст, измешати, покрити крпом и оставити да нарасте.
3. На дасци/ радној површини посутој брашном измесити тесто и кашиком вадити комад по комад од којих се рукама праве ваљци/ глисте/ траке.
4. Сваку траку теста увртети у спиралу и уваљати у мешавину кристал и ванилиног шећера.
5. Спирале увијати као потковице и ређати у плех обложен папиром за печење.
6. Оставити кифле 15 минута да нарасту, а онда их пећи у рерни загрејаној на 180 степени, око 40 минута.

No comments:

Post a Comment