Бунар кифле
Састојци
0,5л млека
1 кг брашна
3 жуманца
5 кашичица шећера
1 кашичица соли
0,2 л киселе павлаке
200г масти
1 паковање свежег квасца
(или1 кесица сувог)
За посипање:
Шећер
Ванилин шећер
Припрема:
1. У топло млеко ставити квасац да
надође.
2. У квасац додато брашно, жуманца, со,
павлаку, маст, измешати, покрити крпом и оставити да нарасте.
3. На дасци/ радној површини посутој
брашном измесити тесто и кашиком вадити комад по комад од којих се рукама праве
ваљци/ глисте/ траке.
4. Сваку траку теста увртети у спиралу
и уваљати у мешавину кристал и ванилиног шећера.
5. Спирале увијати као потковице и
ређати у плех обложен папиром за печење.
6. Оставити кифле 15 минута да нарасту,
а онда их пећи у рерни загрејаној на 180 степени, око 40 минута.
No comments:
Post a Comment