Friday 30 December 2011

Focaccia са белим вином

Још један рецепт за маме брашњавих руку. Може и без белог вина, али ја преносим оригиналан рецепт

Састојци:
360 г брашна
20 г свежег квасца
1 кашичица шећера
120 мл млаке воде

75 мл белог вина
75 мл маслиновог уља
1 кашичица соли
90 г гриза
рузмарин

Припрема:
1. У топлу воду додати шећер и спустити квасац да нарасте.
2. Сједнити све остале сатојке за тесто, додати им квасац и замесити тесто. Оставити на топлом месту да нарасте.
3. Премесити и развући у велику кору.
4. Кору ставити на велики плех обложен папиром за печење.
5. Премазати уљем и оставити да нарасте још двадесетак минута.
6. Врховима прстију направити рупе у тесту, посути крупном сољу и рузмарином.
7. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не порумени.

No comments:

Post a Comment