Friday 2 December 2011

Посластица

Ову торту сам спремала сину за рођендан. Мало је јака али врло укусна, а мени је најважније да је без млека, павлаке и сл. и да малиша може да је једе до миле воље.

Реформа

Састојци

За 4 коре:
24 беланаца
40 кашика шећера
28 кашика сецканих ораха
12 кашика брашна
8 кашика презли

За фил:
24 жуманаца
24 кашика шећера
150 г чоколаде
375 г маргарина (1,5 паковање)

Припрема:

1. Орахе просушити у рерни.
2. Направити четири истоветне коре од следећих састојака. Добро умутити 6 беланаца са 10 кашика шећера. Уз лагано мешање кашиком додати 7 кашика сецканих ораха, 3 кашике брашна и 2 кашике презли. Сипати у плех обложен папиром за печење и пећи око пола сата на 180 степени.
3. Умутити жуманца са шећером и кувати на пари око 15 минута. Додати чоколаду и уз мешање кувати још десетак минута. Скувани фил оставити да се охлади.
4. Умутити маргарин и сјединити са охлађеним филом.
5. Филовати коре.
6. Украсити по жељи. Ако постите или сте интолерантни на неки састојак млека, никада не користите тзв. посне павлаке за прављење торти јер садрже казеин, протеин из крављег млека. Исто је и са „посним“ шлаговима. Најбоље је користити глазуру од чоколаде, шам од беланаца и шећера, украсне бомбонице и сл.


No comments:

Post a Comment